Menu Surplus gaat voor een “maal met een verhaal”

Menu Surplus maakt de laatste jaren bewust meer gebruik van producten waarvan de herkomst bekend is. Dit kunnen streekproducten zijn uit de buurt zoals de witlofstronkjes uit Zundert, de asperges uit Terheijden en de aardappelen uit Dongen. Maar dit kunnen ook regionale producten zijn met een mooi verhaal. Voorbeelden hiervan zijn het rundvlees en het varkensvlees dat Menu Surplus inkoopt bij Slagerij Bergwerff uit Barendrecht.

Duurzaam vlees
Vanaf mei dit jaar werkt Menu Surplus enkel nog met rundvlees afkomstig van koeien die geboren en geleefd hebben in het Groene Hart. Het Groene Hart van Zuid-Holland bestaat voornamelijk uit veenweide en kleigronden. Dit gebied met kleine en middelgrote vee- en akkerbouw bedrijven, wordt omringd door de grote steden. Het vlees uit het Groene Hart is afkomstig van zogenaamde dubbeldoelkoeien. Deze koeien leveren de eerste jaren van hun leven melk. Wanneer de koeien minder melk gaan geven krijgen ze een nieuwe verblijfplaats waar ze in circa 4 maanden tijd worden afgemest. De koeien eten dan speciale voeding waardoor er een uitstekende basis ontstaat voor de structuur en de kleur van het vlees. Het nieuw aangezette vlees is heerlijk zacht en heeft een mooie volle smaak.

Ook bij het varkensvlees kiest Menu Surplus voor een duurzamere variant. Het varkensvlees is namelijk afkomstig van een varken dat geboren, gegroeid en geslacht is in Nederland.

Wilt u meer informatie over het gebruik van streekproducten of regionale producten van Menu Surplus? Dan kunt u contact opnemen met onze Klantenservice via 076 - 208 22 00. Wij vertellen u graag meer!

Publicatiedatum: 24 apr 2018

Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Comfort, Surplus GroepKeurmerk