Nieuws

Hier vindt u het nieuws van de Surplus Groep

Bij publicaties onder het kopje artikelen vindt u ons nieuwsarchief.Nieuws overzicht
 • Surplus spreekt op werkconferentie

  24-6-2013

  Vandaag is er een werkconferentie van In voor zorg! Dit is een programma voor de langdurige zorg van het ministerie van VWS en Vilans, kenniscentrum langdurende zorg. Sprekers op de werkconferentie zijn Jan Oudman, In voor zorg-coach, Judith van Hoof, wijkzuster in Zevenbergen en Langeweg en Sanne van Etten, wijkzuster in de wijk Fort Zeekant in Bergen op Zoom en de kern Woensdrecht

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg

 • Ronkende motoren bij Prokkel on Tour

  11-6-2013

  Surplus Welzijn Breda/ Brakkenfestival organiseerde afgelopen zondag 'Prokkel on Tour'. Het was een fantastische samenwerking tussen vrijwilligers van het Brakkenfestival, Bredase Aangepaste Sporten en Sovak. Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen mensen met én zonder verstandelijke beperking.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn

 • Informele zorg heeft de toekomst

  10-6-2013

  Zelfs de wethouder Grondzaken begint een beetje te zweten als het over de Wmo gaat. Termen als Kanteling, Eigen Kracht, Sociaal Netwerk en Regie bij de cliënt, zoemen op elke verdieping van het gemeentehuis rond. Op flip-overs lees je 'van verzorgingsstaat naar participatiestaat' en zie je piramides en omgekeerde piramides (als het over de financiering gaat).

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn

 • Surplus op tv

  15-4-2013

  StadsTV Breda heeft de laatste aflevering uitgezonden van Maak het in Brabant. In deze uitzending komt oa Regillio Brian van Stichting Luctor et Emergo aan het woord. Deze stichting geeft cursussen aan jongeren om ze in staat te stellen om radio en tv te maken en om hun talenten te ontwikkelen. Deze jonerenzender heeft een eigen studioruimte in Pluspunt de Wisselaar.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Groep

 • Met gekoeld transport worden de maaltijden bezorgd

  Maaltijden aan huis? Nu ook in Breda!

  1-3-2013

  Vanaf 1 maart is Menu Surplus gestart met de levering van thuisbrengmaaltijden in Breda. De maaltijdenservice, welke in samenwerking met Surplus Welzijn is opgezet, draagt bij aan de vraag van zowel nieuwe als bestaande klanten in deze regio.

  Gepubliceerd bij: Surplus Welzijn, Surplus Zorg, Surplus Groep